INVACARE BLOGG

Gode tips og inspirerende historier for å gjøre


livets muligheter mulig med nedsatt mobilitet.

5 morsomme aktiviteter for barn i rullestol – uansett årstid!

Aktiviteter for barn
Del dette innholdet:

Når årstidene endrer seg skjer det naturligvis også endringer i været – som betyr at det alltid finnes nye, morsomme aktiviteter for barn i rullestol. Om våren kan man gjøre hagearbeid, og leke utendørs. Om sommeren er det massevis av morsomme aktiviteter man kan gjøre på stranden og ute i solen. Om høsten kan man kose seg innendørs med baking, eller leke ute i løvet. Om vinteren kan man hygge seg med brettspill og kreative aktiviteter – eller ha snøballkrig. Her har vi laget en liste over fem morsomme aktiviteter for barn i rullestol, som kan tilpasses årstid og værforhold.

 

1. Lag modelleire i ulike farger 

Det finnes mange ulike oppskrifter for modelleire på nettet. Man kan lage modelleire i mange fine farger ved å tilsette for eksempel konditorfarge. Gi aktiviteten en morsom vri ved å kombinere mange ulike farger og andre elementer som for eksempel strøssel – dette kan tilpasses til årstid, humør og anledning. Her er en god oppskrift som er enkel å tilpasse. Barn elsker den sanselige opplevelsen det gir – men husk at det kan bli litt grisete!

 

2. Lag kreative ting ved hjelp av årstidens materialer fra naturen 

Om våren kan du finne blomster som du kan trykke eller tørke og for eksempel bruke til å lage kort eller bokmerker. Om sommeren kan man samle skjell, pinner og sand på stranden, og bruke til å lage fine sandbilder. Om høsten kan fargerike blader brukes til mye morsomt, her er det bare å være kreativ.

 

3. Lag en krans 

En flott krans kan lages av mange ulike materialer. Gå på skattejakt ute i naturen, og samle inn blader eller blomster. La barna bruke sin fantasi til å lage en flott dekorasjon. Her får du tips til hvordan du kan lage en krans som er så enkel å lage at til og med de minste barna kan være med.

 

4. Dra på utflukt

Undersøk om det finnes noen spennende destinasjoner i nærheten, og velg et sted som passer til været. Når temperaturen er behagelig kan et besøk til en lokal bondegård være hyggelig. Enkelte gårder har «åpen gård» arrangementer med omvisning og mulighet for nærkontakt med dyr. Når det er kaldere temperaturer kan museum, opplevelsessenter eller lokale virksomheter eller fabrikker som tilbyr omvisning være gode alternativer. Husk å alltid undersøke stedenes tilgjengelighet i forveien. 

 

5.  Bygg en utendørs hule  

Barn elsker å bygge huler. Velg et rullestolvennlig sted i din hage, og finn materialer som barnet ditt kan bygge en hule av. Papp, grener, stoler og tepper er godt egnet. Avhengig av ditt barns mobilitet kan du eventuelt hjelpe til med å bygge hulen, og la barnet ditt leke i den. Når høsten kommer og du skal rake sammen blader, kan disse bladene brukes til å lage an labyrint. Husk at terrenget må være rullestolvennlig.

 

I tillegg til disse morsomme aktivitetene finnes det også mange andre aktiviteter for barn i rullestol som kan tilpasses årstidene. Alle kreative prosjekter kan tilpasses etter årstidens farger og materialer. Bytt ut spillebrikkene i enkle brettspill med eikenøtter, maiskorn eller skjell. Lag mat eller bakverk med forskjellige temaer, og bruk oppskrifter som passer til årstidenes råvarer eller høytidenes tradisjoner.

Det er bare å komme i gang, og nyte koselige stunder med barna! 

 

Teksten er oversatt fra engelsk.

Forfatter: Annie Beth Donahue – profesjonell skribent med fokus på sunnhet og handikap. Du kan lese mer om henne på www.anniebethdonahue.com