Slik velger du riktig drivaggregat

Nyheter

Slik velger du riktig drivaggregat

Alber er kvalitet med gjennomtenkte løsninger! Velger du et drivaggregat fra Alber, vet du at du får et nøye utprøvd kvalitetsprodukt, som er designet og bygget med brukeren i fokus. Les mer om vårt brede utvalg av drivaggregater fra Alber her.
SMOOV drivaggregat Alber

Alber har et rikt utvalg av elektriske drivaggregat, men hvordan velge riktig drivaggregat? Produktsjef i Invacare Norge, Erik Sandbæk, gir deg noen gode tips og forklaringer som kan være til hjelp når du skal velge ditt nye elektriske drivaggregat fra Alber.

Alberkatalog drivaggregat

- Hva er det viktigste å tenke på når man skal velge et elektrisk drivaggregat?
- Det viktigste må være å velge et drivaggregat som passer til deg, men også til rett situasjon! Om du kun ønsker et drivaggregat som kan være et hjelpemiddel en gang iblant, f.eks. til en tur i byen, kan SMOOV være et godt alternativ. Er du mer opptatt av å ha et drivaggregat som hjelpemiddel i det daglige, vil e-motion passe bedre. Med e-motion har du alltid assistanse når du beveger drivringene, perfekt for å unngå slitasjeskader! Ønsker du derimot hjelp i det daglige, men også mindre belastning på lengre turer, er DuoDrive et drivaggregat man bør vurdere. Her har du all daglig hjelp du måtte ønske, akkurat som med e-motion, samtidig som du kan aktivere den aktive fartshjelperen som gjør at drivaggregatet holder den samme jevne farten, som du selv har innstilt produktet på, over tid. Ønsker du kun et drivaggregat for de lengre turene utendørs, vil en e-pilot passe utmerket. 

- Alber har med andre ord mange forskjellige drivaggregat som på hver sin måte møter ulike behov. Kan du kort beskrive hvem som er den «optimale» brukeren til de ulike drivaggregatene?

- e-motion? 
- Med e-motion har du all kraft i drivringene. Når du berører drivringene vil hjelpemotoren aktiveres, og gi deg en aktiv drivkraft i retningen du ønsker. Drivaggregatet har to modus – ett som gir noe drivkraft og ett som trekker mye, perfekt til gulv med mye tepper. Du kan også stille inn følsomheten på drivringene, om du skulle ha ulik kraft i armene. E-motion kommer også med en smart bakkefunksjon som gjør at du kan skifte grep midt i en oppoverbakke uten at rullestolen begynner å trille bakover. E-motion passer til deg som ønsker drivkraft i det daglige, og som ønsker å forebygge slitasjeskader.

 Alber e-motion

Alber E-motion drivaggregat

- SMOOV?
- SMOOV er for deg som kun ønsker hjelp av drivaggregatet iblant, f.eks. ved lengre etapper i byen, eller om du skal på kjøpesenteret. SMOOV kan enkelt tas av og på rullestolen, og du kan dermed feste drivaggregatet til rullestolen kun når det er behov for dette. Når SMOOV ikke er koblet på har du altså en helt vanlig rullestol. Merk at SMOOV ikke har noen bremsefunksjon slik du har på de andre aggregatene, så her må du bremse selv. Én av våre selgere anbefaler bestandig sine kunder om å kjøpe seg et par enkle «kjørehansker», så får du ekstra godt grep om drivringene når du skal manøvrere rullestolen med SMOOV påmontert. 

Alber SMOOV drivaggregat

Alber SMOOV drivaggregat

- e-fix?
- e-fix er for deg som helst vil ha en manuell rullestol, men som ser at det vil være fordelaktig med en joystick for å hjelpe deg å manøvrere, istedenfor å selv manøvrere med drivringene. Her vil du ha mange av de samme fordelene som med en elektrisk rullestol, samtidig som du har smidigheten og mobiliteten en manuell rullestol gir deg. Med en e-fix påmontert, vil det også være mulig å frakte rullestolen i bagasjerommet på bilen – så sant du har en bil som har plass til en rullestol i bagasjerommet. Les mer om e-fix her.

Alber e-fix drivaggregat

Alber E-fix

- Viamobil?
- Viamobil er et drivaggregatet for ledsager! Her kan du ved behov enkelt «hekte på» viamobilen til rullestolen og dermed er det Viamobil som gjør jobben når det gjelder å dytte rullestolen dit det måtte passe. En Viamobil kan passe til deg som f.eks. ønsker lengre turer sammen med ledsager, som ser fordelen av at drivaggregatet gjør jobben for ledsageren. Les mer om Viamobil her.

Alber Viamobil drivaggregat

Alber Viamobil drivaggregat

- e-motion DuoDrive?
- DuoDrive Har de samme unike og gode egenskapene som emotion, men her kan du også aktivere aktiv fartshjelp. Med denne funksjonen vil drivaggregatet holde en innstilt fart hele veien, både i oppover- og nedoverbakker, uten at du må berøre drivringene. Perfekt for lange turer! Les mer om e-motion DuoDrive her.

Alber e-motion duodrive drivaggregat

Alber E-motion DuoDrive

- Dersom man er i tvil om hvilket drivaggregat som vil møte egne behov best – hvilke hensyn bør veie tyngst når man skal ta det endelige valget?
- Hvorfor bare velge ett? Man vil møte på ulike situasjoner i løpet av et år, og det er ikke alltid at det kun er ett drivaggregat som vil passe. Kanskje burde du hatt en e-motion til det daglige, men en SMOOV til lengre turer i byen? Men skal du bare velge ett hjelpemiddel vil jeg si at det aller viktigste du skal tenke på, og tenke over, er det opprinnelige formålet med hjelpemiddelet: Hva var utgangspunktet for at du ønsket deg et drivaggregat i utgangspunktet?

- Helt til slutt: Hva er den beste og viktigste grunnen til å ha et drivaggregat fra Alber, uavhengig av modell? 
- Alber er kvalitet med gjennomtenkte løsninger! Velger du et drivaggregat fra Alber, vet du at du får et nøye utprøvd kvalitetsprodukt, som er designet og bygget med brukeren i fokus. Alber har alltid fokusgrupper og testgrupper som tester produktene og kommer med direkte innspill til fabrikken før de gjør ytterligere tilpasninger og begynner å selge produktet ut til kundene. De tenker også på at produktet skal fungere og være intuitivt å bruke. Velger du et drivaggregat fra Alber får du et pålitelig, trygt og brukervennlig hjelpemiddel, avslutter produktsjefen. 

Book en demo

 

«Det viktigste må være å velge et drivaggregat som passer til deg, men også til rett situasjon!»