Sitte- ryggputer og madrasser

Sitte- ryggputer og madrasser

Optimaliserer komfort og trykkavlastning

Invacare tilbyr et bredt og komplett utvalg av puter, rygger, madrasser, hælavlastere og øvrig posisjoneringstilbehør til rullestol som gir brukeren optimal og komfortabel trykkavlastning. Hos brukere med nedsatt mobilitet er skader på hud og underliggende vev noe av det som kan gi størst bekymring. Eksempler på slike skader kan være trykksår som oppstår når brukeren sitter eller ligger i samme stilling over lengre tid, eller hudskader som forårsakes av shear og friksjon. Hos oss i Invacare har denne tematikken og problemstillingen høyeste prioritet når vi utvikler våre produkter. For å oppnå optimal trykkfordeling og komfort utvikler vi kontinuerlig innovative og unike produkter som er fylt med skum, luftceller, silikon og andre trykkavlastende og komfortable materialer. Alle våre trykkavlastende produkter er med på å forebygge utviklingen av trykksår, og kan også inngå i en behandlingsplan ved allerede utviklet trykksår. 

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne ved å fylle ut skjemaet nedenfor. Meld deg også på vårt nyhetsbrev nederst på denne siden. Du kan lese retningslinjene våre for personvern og informasjonskapsler via lenken nederst på siden.

Invacare tar personvern på alvor. Vennligst les vår personvernerklæring for informasjon om hvordan vi behandler dine data og hvilke rettigheter du har.

Kampen mot trykksår

Invacares populære hælavlaster Maxxcare Heel Pro tilbyr høy komfort og optimal trykkavlastning for brukere med høy risiko for å utvikle trykksår på hælen.
Den bakerste delen av hælen utsettes for et intenst trykk, når brukeren ligger på ryggen i sengen. Hælene er derfor et av de mest utsatte områdene, og EPUAP anbefaler i deres retningslinjer, at trykket på hælene fjernes helt. Som hovedregel anbefaler EPUAP, at det I tillegg til anvendelse av passende trykkavlastende madrass, også tas spesielt hensyn til trykkavlastning av hælen.

Forebygging og behandling av trykksår

Maxxcare Pro hælavlaster er et hjelpemiddel, som anvendes til forebygging av trykksår eller som supplement i behandling av trykksår. Maxxcare Pro løfter hælen opp fra underlaget og fjerner på denne måten, i overensstemmelse med EPUAP’s guidelines, trykk på hælen. Maxxcare  Pro hælavlastning er basert på den anerkjente Vicair-teknologien med luftfylte SmartCells. Hælavlasteren er forsynet med fire unike Vicair-luftceller, som gir trykkavlastning av både hæl og ankel.

Maxxcare Pro hælavlastning kan anvendes av sengeliggende brukere, men også som hjelpemiddel til eldre brukere i rullestol. Hælavlasteren er forsynet med et anti-skli materiale under foten, som betyr at brukeren, uten risiko for å skli, kan bevege seg mellem for eksempel seng og stol og/eller toalett.

Invacare tilbyr et bredt sortiment av trykkavlastende og forebyggende hjelpemidler til eldre og brukere med funksjonsnedsettelser som blant annet trykkavlastende madrasser og puter. For mer informasjon om Invacares trykkavlastende hjelpemidler kan du se kategorien Madrasser, Puter og Rygger.

I kategorien Posisjonering finnes, I tillegg til hælavlastere, også informasjon om hjelpemidler til hjelp til korrekt sittestilling, som vårt sortiment av Bodypoint seler og belter, samt ergonomiske hodestøtter og nakkestøtter fra Matrx-serien.