The Invacare NordBed Optimo Wide medical bed

Invacares Dacapo skummadrasser er av høy kvalitet og gir optimal liggekomfort for brukeren. Dacapo-madrassene er i kaldskum og/eller viskoelastisk skum. Invacare har i utviklingen av Invacares Dacapo skummadrasser lagt vekt på høy komfort for bruker, enkel rengjøring og håndtering, samt et godt arbeidsmiljø for pleiepersonalet. I tillegg er det fokus på optimal trykkavlastning med hensyn til å minimere risikoen for liggesår og trykksår hos personer med funksjonsnedsettelser, eldre og syke brukere.  

Invacare Dacapo Heavy User og Heavy User Light er skummadrasser utviklet til bariatriske brukere. Dacapo Heavy User og Dacapo Heavy User Light er bygget opp av tre lag skum. Øverst et lag viskoelastisk skum, som gir god trykkavlastning og komfort for bruker. Det mellomste laget er i kaldskum med mellomhøy tetthet og nederst et relativt hardt lag kaldskum med svært høy tetthet, som sikrer stabilitet samt at madrassen ikke blir «ligges gjennom».

Dacapo Heavy User Light anbefales til en maksimal brukervekt på 200 kg og Dacapo Heavy User til en maksimal brukervekt på 350 kg.

Dacapo Heavy User og Dacapo Heavy User Light madrassen oppfyller krav til god liggekomfort. Skumkjernens unike design gir en behagelig og samtidig fast og støttende overflate for den sengeliggende brukeren. Madrassen kommer med et pustende og elastisk inkontinenstrekk som er behagelig å ligge på, samtidig som den hygieniske standarden er høy. Glidelåsen er plassert på de 3 sidene av madrassen, noe som gir enkel håndtering når for eksempel trekket skal tas av ved vask.

Trekket er utstyrt med glidelås med dryppkant, slik at væskeinntrengning i skummet forhindres som bidrar til lang levetid, da nedbrytning av skum forhindres.

Smarte egenskaper:

  • Høy brukervekt på opptil 350 kg og god bredde på 116x200x15.
  • Væskebestandig trekk som er fireveis strekkbart i tillegg til å være pustende og skånsomt mot huden som bidrar til å redusere skyv-og friksjonskrefter og mikroklima.
  • Trekket kan vaskes i maskin på opp til 95°C.
  • Unikt design med to høyelastiske skum samt et lag med viskoelastisk skum. Denne unike modellen kan reverseres for å tilpasse seg nivået av fasthet og støtte.
  • Glidelås på 3 sider bidrar til enkel håndtering ved skift av trekk. Glidelåsen er dekket av dryppkant som sikrer god hygiene og enkel rengjøring.

 

Inkontinenstrekk
Inkontinenstrekk

Dacapo madrassene har et elastisk inkontinenstrekk som bidrar til et godt mikroklima for huden og det er maskinvaskbart.

Enkel å håndtere
Enkel å håndtere

Madrassene har to solide bærehåndtak

Glidelås
Glidelås

Glidelås på 3 sider bidrar til enkel håndtering ved skift av trekk. Glidelåsen er dekket av dryppkant som sikrer god hygiene og enkel rengjøring.