Invacare sender rullestoler og sitteputer til Ukraina

Nyheter

Invacare sender rullestoler og sitteputer til Ukraina

Invacare sender rullestoler og sitteputer til Ukraina

Det begynte med en innsamlingsaksjon i Gjerdrum og en e-post. I går sendte Invacare av sted 32 rullestoler og trykkavlastende sitteputer til krigsherjede Ukraina.

- Det er jo fantastisk flott at vi kan bidra med dette!

Det sier Karianne Nyrud Jansen, Salgs- og markedssjef i Invacare Norge. 

I ruskete og vått høstvær var hun med på å ta imot Bjørn André Skjønnhaug og Ole Harald Slemdal da de ankom Invacare sitt lager i Østensjøveien tidlig tirsdag morgen.

På oppdrag fra Gjerdrum og Omegn Helsesportlag, og deres innbringende innsamlingsaksjon for Ukraina, rygget Bjørn og Ole Harald en stor og tom lastebil inn foran inngangen til lageret. Lastebilen skulle fylles med både rullestoler, sitteputer og en god dose hjertevarme – med kurs mot Lutsk i Ukraina.

- Helsesportlaget ønsket gjerne å sende nedover hjelpemidler, som står deres hjerte nær. Det er et stort behov for hjelpemidler der nede, både blant skadde fra krigen, men også blant andre som av ulike grunner trenger en rullestol. Da vi kom over Invacare på nettet, tok vi en sjans og sendte av sted en henvendelse. Vi er veldig glade for at responsen var så positiv.

Det forteller sjåfør Bjørn - som sammen med Ole Harald snart skal begi seg ut på sin fjerde hjelpesendingstur nedover til Lutsk i Ukraina.  

Ved ankomst på Invacare sitt lager fikk Bjørn og Ole Harald en gjennomgang og demonstrasjon av de ulike rullestolene. Deretter ble rullestolene pakket pent ned i esker med god hjelp fra Invacares teknikere Henrik og Rune.

En god time seinere var lastebilen lastet med 32 rullestoler og trykkavlastende sitteputer. Rullestolene og putene vil ved ankomst i Lutsk leveres på et stort innsamlingssenter som igjen vil distribuere hjelpemidlene videre til sykehus, rehabiliteringssentre og forsvaret. Hjelpemidlene vil med andre ord leveres der det er behov for dem.

- Dette er ordentlig kvalitetsstoler og puter i fullgod stand. Vi håper virkelig at hjelpemidlene kan utgjøre en forskjell for de som trenger dem der nede. Nå må vi bare ønske Bjørn og Ole Harald riktig god tur nedover, avslutter Karianne.

"Vi håper virkelig at hjelpemidlene kan utgjøre en forskjell for de som trenger dem der nede"