Forebygge trykksår? Valg av rett madrass er avgjørende.

Trykksår er skader på huden og underliggende vev som forårsakes av trykk, skyvkrefter/shear eller friksjon. Trykksår kan oppstå i alle aldre, ikke bare hos eldre, og valg av rett madrass er avgjørende for forebygging av trykksår.

Valg av rett madrass

Invacare MA50CE

Med et vekslende lufttrykk avlastes kroppen helt for trykk. MA50CE overmadrass har denne funksjonen. Overmadrassen er svært egnet til å forebygge eller behandle trykksår opptil grad 3/4, og har en høy grad av liggekomfort. Det er enkelt å endre stilling samt bevege seg inn og ut av sengen. MA50CE har en svært behagelig overflate og en god utforming av luftceller som lindrer smerter godt i terminalfasen. Pumpen gir både lyd og visuell alarm ved strømbrudd og feil, og kan stilles inn på 5/10/15/20 minutters veksling.

MA50CE er prisforhandlet i post 4: Dynamiske overmadrasser. 

Invacare Dacapo Top

Dacapo Top overmadrass i skum har gode trykkfordelende egenskaper. Brukeren synker godt ned i materialet som holder seg i spenn og ikke komprimeres under brukeren, og gir en stor overflate. Det er enkelt å endre stilling, bevege seg inn og ut av sengen og den gode stabiliteten i kanten gir en høy grad av mobilitet. Overmadrassen tilpasser seg etter brukerens konturer og bevegelser, og minimerer utviklingen av varme og fukt. Dacapo Top leveres med inkotrekk som enkelt kan tas av. 

Dacapo Top er prisforhandlet i post 1: Statiske overmadrasser som ikke innstilles til bruker.

Invacare Carebed - voksen og barn

Carebed er en statisk overmadrass som er fylt med luft. Overmadrassen er svært enkel å pumpe opp, gir stor overflate under brukeren, har gode trykksårforebyggende egenskaper og gir individuell tilpasning etter form og vekt. Carebed er stabil og komfortabel, og det er enkelt å endre stilling og bevege seg inn og ut av sengen. 

Carebed er prisforhandlet i post 2: Statiske overmadrasser som innstilles til bruker (voksen) og post 3: Statiske overmadrasser som innstilles til bruker (barn). 
Du kan lese mer om hva trykksår er og hvordan det forebygges på vår blogg. 
 

Siste nyheter