Stopp trykksår-dagen!

Visste du at 95% av alle trykksår kan forebygges, men at en av fem pasienter i sykehus og sykehjem likevel får trykksår?

Stopp trykksår!

Den 15. november er den internasjonale trykksårdagen hvor formålet er å øke fokus på forebygging av trykksår på alle nivåer. Trykksår er smertefulle og forsinker rehabilitering, og Invacares oppfordring er at «trykksår skal forutsees – ikke sees».
 
Forebygging av trykksår er avgjørende for pasientens helse, og er dessuten tids- og kostnadsbesparende. Graden av trykksår kan deles inn i fire kategorier/stadier, og du kan sjekke bruksområdet til alle Invacares madrasser i vår oversikt.

Valg av rett madrass


I vår madrasskatalog finner du en guide til å velge rett madrass, hvorfor og hvordan gjennomføre en madrasskontroll samt en faglig del om trykksår. Valg av rett madrass er avgjørende for å sikre god pasientkomfort, og for å forebygge og behandle trykksår.

Forebygg trykksår


Invacare Soft Tilt 

Invacare Soft Tilt er et unikt og innovativt nytt system utviklet for automatisk reposisjonering av bruker, samt for å hjelpe pleiepersonalet med daglig stell av bruker og seng. Soft Tilt kan programmeres til å automatisk vende pasienten i ulike intervaller og vinkler gjennom natten. Dette gir trykkavlastning og forebygger utvikling av trykksår.

Les mer om Soft Tilt

 


Softform Premier Active 2 RX

Invacare Softform Active 2 RX er en hybridmadrass som har et innlagt vekseltrykk mellom et lag profilert- og et lag stabiliserende høykvalitetsskum som passer for pasienter med høy risiko for trykksår. Madrassen brukes med eller uten aktivering av vekseltrykk. Uten vekseltrykk aktivert, beholder den posisjon som en statisk skummadrass for pasienter med middels risiko for trykksår.

Les mer om Softform Premier Active 2 RXSoftform Premier

Softform Premier er en praktisk, holdbar og komfortabel skummadrass for pasienter med middels risiko for å utvikle trykksår. Madrassen er todelt, og består av et u-formet underlag og en skumkjerne skåret i firkanter av ulik størrelse for å gi kroppen en tilpasset trykkfordeling. Under utformingen av Softform Premier er det lagt spesielt vekt på trykkredusering under hælene.

Les mer om Softform PremierMaxxCare hælavlaster

MaxxCare Pro Evolution er en unik hælavlaster fylt med luftceller som gir komfort, stabilitet og beskyttelse mot trykk- og skyvkrefter på hæl og ankel. Produktet er velegnet for brukere som ligger mye i sengen eller sitter mye med bena hevet. MaxxCare hælavlaster kan brukes både til forebygging av trykksår og som hjelpemiddel ved allerede utviklet trykksår.

Les mer om MaxxCare hælavlasterInvacare Ocean Ergo

Aquatec Ocean Ergo og Ergo XL er designet med tanke på brukerkomfort, selvstendighet og verdighet. Stolen er en stabil og rustfri dusj- og toalettstol som gir god støtte ved forflytning. Setehøyden kan enkelt justeres uten bruk av verktøy, og ryggtrekket kan justeres etter brukerens behov. Myksete....

Les mer om Ocean ErgoInvacare Carebed

Carebed er en overmadrass med statisk luft, som gir effektiv trykkfordeling for pasienter med middels risiko for å utvikle trykksår. Carebed består av mer enn 300 separate celler fylt med luft. Luften transporteres og fordeles mellom cellene, og tilpasser seg pasientens form og vekt.

Les mer om Carebed 
Følg Invacare Norge på Facebook!
 

Siste nyheter