Trykksår skal forutsees, ikke sees!

16. november 2017 er "Stopp trykksår"- dagen, der formålet er å sette fokus på forebygging av trykksår.

Trykksårdagen

Hva er et trykksår?

Et trykksår er skader på huden og det underliggende vev, som regel på huden hvor det er benfremspring. Skadene er oftest forårsaket av trykk, eller trykk i kombinasjon med skyvkrefter eller friksjon. Trykksår varierer i alvorlighetsgrad fra misfarging av huden til alvorlige, åpne sår der muskler og ben er
synlige.


Hvordan redusere risikoen for trykksår?

Det finnes flere tiltak man kan gjennomføre for å redusere risikoen for trykksår. Huden bør sjekkes for skader minst en gang om dagen hvis pasienten ligger eller sitter i lange perioder. Det er avgjørende at pasienten snur seg og endrer posisjon regelmessig for å avlaste huden over de mest utsatte områdene på kroppen. Et balansert kosthold og rikelig med væske er også viktig. 

Les mer om trykksår og forebyggende tiltak i vår fagkatalog for madrasser.


Produkter som kan bidra til å forebygge trykksår 


Invacare Soft Tilt 

Soft Tilt er et nytt system utviklet for automatisk reposisjonering av pasienten i sengen. Systemet kan programmeres til å automatisk vende pasienten ved ulike intervaller og vinkler gjennom natten, noe som gir trykkavlastning og forebygger utvikling av trykksår.

Les mer om Soft Tilt


Softform Heelpad 

Softform Heelpad
er puter fylt med gelé utviklet for å redusere trykk mot hælområdet. Putene gir trykkreduksjon og sørger for jevn vektfordeling. Heelpad kommer i både enkelt og dobbelt format for å  kunne møte spesifikke krav hos pasienten. 

Les mer om Heelpad 


Softform Flexipad 

Softform Flexipad er fleksible støtteputer som er fylt med silikongelé. Støtteputene kan brukes til å understøtte og posisjonere lemmer, ledd, overkroppen og hodet, og kan gi supplementerende støtte for pasienter som opplever problemer med å opprettholde posisjoner.

Les mer om Flexipad  


Maxxcare Pro Evolution  

Maxxcare Pro Evolution 
er hælavlasteren som gir god komfort for pasienter med høy risiko for å utvikle trykksår. Den kan også brukes som et ekstra hjelpemiddel for pasienter som allerede har utviklet trykksår. Hælavlasteren reduserer smerte under lengre perioder med sengeleie og kan bidra til å forhindre droppfot. 

Les mer om hælavlasteren 

 

Siste nyheter